woensdag 12 maart 2014

Weerweetje van vandaag

Deze week stond het opeens overal in de diverse social media: een artikel uit het AD waarin Weerplaza verkondigt dat er na het recordzachte maartweer voor volgend weer winterweer wordt verwacht met temperaturen die ook overdag rond nul zouden komen te liggen en sneeuw!
Maar de meeste lezers zagen één klein dingetje over het hoofd: het artikel was van begin maart 2013, vorig jaar dus. Ook toen hadden we recordtemperaturen tot 18 graden en prachtig weer, net als nu. En ja, vorig jaar werd dat gevolgd door zeer koud en ook nog eens tamelijk hardnekkig winterweer. Het gaat vanaf dit weekend wel afkoelen, maar niet zo dramatisch als vorig jaar.
Binnen één dag werd het artikel al meer dan 750.000 keer bekeken en tot gisteren waren het er al bijna anderhalf miljoen.
Het AD zelf geeft een verklaring voor het opduiken van het oude artikel: "Het redactiesysteem koppelt automatisch relevante berichten uit het archief aan nieuwe berichten, zodat bezoekers van onze site zich verder in een onderwerp kunnen verdiepen." En dat gebeurde dus ook afgelopen weekend toen het AD over de warmte van begin maart 2014 schreef.
Ook Weerplaza-weerman Marco Verhoef heeft er inmiddels op gereageerd: nee, er komt géén sneeuw.
Betekent dat dat er nu helemaal geen sneeuw meer komt? Op dit moment hebben we geen reden om aan te nemen dat het op korte termijn gaat sneeuwen. Maar je weet het nooit, want maart roert soms volkomen onverwacht zijn start en ook april doet graag wat hij wil. In een uiterst geval wil er zelfs in mei nog wel eens een vlokje vallen, maar zoals het er nu uit ziet wordt het volgende week alleen maar wat wisselvalliger, zonder maartse buien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten