woensdag 19 maart 2014

Weerweetje

Het weerweetje van vandaag komt van het ANP: mooiste verkiezingsweer in 20 jaar.
"De vorige gemeenteraadsverkiezingen verliepen, koud, grijs, nat of zelfs stormachtig, maar deze woensdag belooft een mooie dag te worden. Sterker nog, deze verkiezingsdag is de mooiste sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 1990, melden de weerbureau's.
De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2006 verliepen koud, die van 2002 nat. In 1998 stormde het zelfs, terwijl mensen naar de stembus togen. In 1994 regende het behoorlijk.
De invloed van het weer op de opkomst bij en uitslag van verkiezingen is overigens volgens onderzoek beperkt. Het kleine verschil dat door slecht weer wordt veroorzaakt, pakt bij landelijke verkiezingen gunstig uit voor de rechtse partijen."
Waaraan ik toevoegde dat mensen die stemmen echt als een plicht zien, vaker op de "traditionele" partijen stemmen, en dus eerder weer en wind trotseren om hun plicht te vervullen. Wat bij slecht weer gunstiger kan uitpakken voor deze partijen, maar in de praktijk valt het verschil vaak wel mee.
Aan het weer ligt het i.i.g. niet als de opkomst tegenvalt, want als dadelijk het kleine warmtefrontje dat momenteel wat regen brengt weg is, knapt het weer snel op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten