woensdag 19 augustus 2020

Alweer: die andere kant van André van Duin

 Vanavond "André staat op" over de kankerbestrijding van het KWF. Ik vind het heel dapper dat André van Duin zo kort na het overlijden van zijn partner, zijn "maatje", de presentatie op zich neemt.

Ooit was hij voor velen die gekkebekkentrekker en volkskomiek. Maar de afgelopen jaren heeft hij zich vaak van een andere kant laten zien. Hoe hij respectvol het werk bij Heel Holland Bakt van Martine Bijl over nam na haar ziekte en overlijden. Zijn rol van Evert in de twee seizoenen van Hendrik Groen (waarbij de sterfscene werd opgenomen toen zijn eigen partner op sterven lag...).

En nu staat hij zijn eigen en andermans verhalen over die rotziekte kanker te vertellen, terwijl hij vorige week in RTL Boulevard nog met natte ogen vertelde over zijn leven na het sterven van zijn partner.

Alweer: respect. Diep respect. Ik heb al vaker over hem geschreven, de laatste jaren (mijn blog heeft een zoekfunctie ;) ) maar het respect is nog groter geworden.

De liefde blijft altijd, zegt hij. Dat geldt voor mensen die ziek zijn geworden door kanker, maar ook door andere ziektes. De liefde blijft.

Potverdorie, André,wat moet deze uitzending moeilijk voor je zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten