zaterdag 29 augustus 2020

Ook bij milde klachten testen...?

 "Laat u ook bij milde klachten testen!" wordt steeds benadrukt. Tegelijk zijn er berichten dat de GGD qua testcapaciteit aan hun limiet zit.

En toen kreeg ik zelf "milde klachten". Een heel nare keelpijn die me flink wat last gaf. Geen hoesten, geen niezen, geen gesnotter en geen koorts, en ook mijn smaak en reuk waren nog prima. Het kan van alles zijn, een zomergriepje, een verkoudheidsvirusje, maar ook corona... Dus vond de huisarts het een goed idee om toch maar even te testen voor de zekerheid. Ik schrok er niet van, de meeste tests zijn negatief en ik heb wel vaker virusjes en "griepjes" waar ik anders voor de coronacrisis aandacht aan zou besteden.

Nou zit de teststraat 20 km van huis. Ik heb geen auto en kan momenteel ook niet autorijden vanwege een andere beperking. OV, taxi e.d. worden met klem afgeraden als je vermoedt dat je besmet bent en bij iemand in de auto kruipen lijkt me ook geen goed idee in zo'n geval. Nou weet ik iemand in ongeveer dezelfde situatie die thuis getest kon worden, dus ik belde de GGD.

Helaas, thuistesten is tegenwoordig alleen nog maar voor mensen die bedlegerig of terminaal zijn. Ik moest toch maar iemand vinden die me kon rijden, de (regio)taxi nemen of zo. Ik liet blijken dat ik dat, als mogelijke coronabesmette, redelijk risicovol vind. Maar mevrouw GGD zei dat zo'n taxichauffeur met spatschermen beschermd was.

Ik wil dat risico, hoe klein misschien ook, niet nemen.

We hebben nu afgesproken dat ik dit weekend in quarantaine blijf en maandag verder zal beslissen. En als ik dan niet minder is geworden, of zelfs verergerd is, zal ik er heen gaan en kies ik het beste uit de slechte opties: de trein. Met de scootmobiel sta ik apart van de reizigers en ik moet er één halte verder weer uit. Beter dan in een relatief kleine auto.

Het is nu zaterdag. Keel doet nog steeds pijn, maar het is al stukken beter dan gisteren. Ik heb mezelf huisarrest gegeven tot maandag en zie dan wel weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten