zaterdag 29 augustus 2020

Eerste etappe - Nice - Nice

 We hebben er even op moeten wachten, maar daar is dan de eerste etappe van de Tour de France 2020! Een etappe die in gescheurde kleding werd gereden, want wat waren er een valpartijen... Niet door onvoorzichtigheid, maar door kletsnatte straten. Het regende af en toe en het is lang droog geweest, vandaar.

López (Astana) zwiepte alle kanten op en kon niet voorkomen dat hij hard tegen een verkeersbord aan kwam, maar hij kon gelukkig verder. Hij was niet de enige, velen gingen onderuit door de verraderlijk gladde weg. Uiteindelijk besloot men serieus rustig aan te doen bij de afdaling, maar toch ging Bennett (Jumbo Visma) nog lelijk onderuit en aan zijn lichaamstaal is te zien dat het niet best was. Toch stapte hij op.

Foto: Tour de France op Twitter

Vanwege de gladheid is de finish 3 km teruggelegd.

In de massasprint was er ook nog een valpartij. Thibaut Pinot was één van de voornaamste slachtoffers, gelukkig verloren hij en de andere slachtoffers geen tijd omdat het binnen 3 km van de finish was.

Uitslag:

1) Alexander Kristoff
2) Mads Pedersen
3) Cees Bol (die ik, verdorie, op het laatste moment uit mijn pooltje heb gehaald)
4) Sam Bennett
5) Peter Sagan

Na afloop had de NOS een interview met Robert Gesink (Jumbo-Visma). Hij begreep niet waarom de renners zelf de etappe op een gegeven moment moesten neutraliseren en de UCI niets deed. "Het was spek-, spekglad, we hebben veel valpartijen gezien. Maar de jury vond het niet gevaarlijk en spectaculair genoeg. Die laatste valpartij is wat mij betreft de schuld van de UCI, dat was gewoon niet nodig, zegt hij op TV. "Er was eensgezindheid in het peloton, iedereen vond het te gevaarlijk. Die laatste afdaling was belachelijk, overal lag ook olie, maar de UCI doet alsnog niets, alleen de klok stilzetten op drie kilometer. De helft van de renners was daarover niet eens geïnformeerd. Ik vind het belachelijk en levensgevaarlijk. We hebben de laatste tijd genoeg gevaarlijke momenten gezien, de UCI had de renners hier tegemoet kunnen komen. Dit was de kans voor hen om iets goeds te doen voor ons, en dan doen ze het nog niet."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten