De renners moesten zondag tijdens Milaan-San Remo een stuk met de bus. De organisatie van de Italiaanse voorjaarsklassieker heeft besloten de Passo del Turchino uit het parcours te halen. 
Door sneeuwval is zowel de beklimming als de afdaling te gevaarlijk voor de wielrenners.

Het betekent dat de wedstrijd vanaf kilometer 117 zal worden geneutraliseerd. Het peloton werd met bussen vervoerd naar kilometer 163 om daar de koers te hervatten.

De Primavera zal daardoor geen 298 kilometer lang zijn dit jaar, maar ongeveer tweehonderd kilometer, ook omdat de beklimming van de Manie werd geschrapt.

"Absolute waanzin! Renners huilend op de fiets", twitterde Blanco-ploegleider Erik Dekker.
Niki Terpstra twitterde vanuit de bus dat hij 'frozen' is. Koen de Kort vergelijkt, ook op Twitter, de omstandigheden met een wintersport. "It's snowing so much this could be biathlon. If so, can I be shot first?"

Kopgroep

De renners Matteo Montaguti, Diego Rosa, Filippo Fortin, Maxim Belkov, Lars Bak en Pablo Lastras stapten in Ovada als eerste de bus in.

Zij vormden al in de beginfase een kopgroep. Omdat de leiders de 'buszone' met een voorsprong van acht minuten op het peloton bereikten, moet het peloton straks acht minuten later vertrekken in Arenzano.

De herstart was om 15.00 uur. Tom Jelte Slagter ging na een valpartij niet meer van start. Tom Boonen en Terpstra besloten ook de strijd te staken.