Kijken mag, aankomen niet
Recept: brownies met salted caramel van Vinnies Deli
Culy is groot fan van Vinnies Deli, de heerlijke zaak op de Amsterdamse Haarlemmerstraat. Lees hier ons artikel over hen. Eerder wisten we al het recept voor hun goddelijke carrot cake los te peuteren. Vandaag presenteren we vol trots het recept voor onze favoriete zoetigheid bij Vinnies: de chocoladebrownies met salted caramel!De brownie:
- 105 gram gezeefde bloem
- 150 gram gezeefd cacaopoeder
- 350 gram zachte boter
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- 350 gram suiker
- 200 gram gehakte pure chocolade, minimaal 70% cacao
- 100 gram gehakte walnoten
- 1 bakblik van 20×30 cm of evt. een springvorm
De salted caramel:
- 200 gram suiker
- 75 gram slagroom
- 35 gram boter
- 2 theelepels fleur de sel of Maldon zout
Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
Roer de eieren en suiker met een garde, ongeveer 25 seconden goed door.
Halveer de vanilleboon in de lengte en het voeg het merg toe aan het ei/suiker mengsel.
Roer de cacao en bloem samen. Doe het suiker/ei mengel langzaam bij het bloem/cacao mengsel en voeg beetje bij beetje de boter toe. Blijf doorroeren voor een mooi glad mengsel. Voeg op het laatst de chocolade en walnoten toe en roer even door.
Bak de brownie 23 minuten in de oven op 170 graden.
De suiker met een klein beetje water op een middelhoog vuur zetten en laten karamelliseren tot een goudbruine karamel.
Afblussen met hete slagroom, pas op, dit bubbelt hard! Dit 5 minuten laten doorkoken, totdat alle suiker goed is opgelost in de room en het een homogene massa is.
Vuur uitzetten en nu de boter toevoegen. Deze laten smelten in de slagroom. De karamel in de koelkast zetten. Zodra de karamel is afgekoeld, het zout toevoegen, en royaal over de brownies smeren.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten