woensdag 22 mei 2013

Dorp te koop!

Dat lijkt me nou interessant…! Als je met een groep gelijkdenkenden bent, dit hele dorp opkopen voor iets meer dan een miljoen en een leuke woongroep beginnen!
Natuurlijk zitten er haken en ogen aan, we weten vast nog wel wat er in de jaren zeventig is gebeurd bij de communes die in de jaren zestig zo enthousiast zijn opgericht. Maar er bestaan inmiddels genoeg woongroepen waar het wél goed gaat.
Een stukje van jezelf, wat privacy, dat is voor mij wel belangrijk. Maar daar kan je afspraken over maken. Privacy, niet de hele dag op elkaars lip, maar ook een stukje samen. Op vaste tijden gezamenlijk eten, eens in de week bijvoorbeeld. Barbecue-en in de zomer. En een oogje in het zeil houden of het nog wel goed gaat bij je buren. Of iemand niet vereenzaamt of anderszins wegzakt, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of geldzorgen.
Het lijkt me wel prettig, mits er goede en duidelijke afspraken zijn m.b.t. van vrijheden en grenzen…! Nu nog een mooie jackpot winnen…

Dorpje Hamingen is nu ook in delen te koop

Beeld ANP
Het dorpje Hamingen, dat vorig jaar in zijn geheel te koop werd aangeboden voor 1,35 miljoen euro, is nog niet verkocht. De buurtschap even ten zuiden van Meppel gaat daarom nu ook in delen over de toonbank, meldde de stichting Non Nobis, die onroerend goed beheert voor ideeële organisaties, woensdag.
Hamingen is een oud terpdorpje en bestaat uit drie boerderijen plus erf, een wat moderner pand en een fraaie moestuin. Optioneel is ook 6 hectare landbouwgrond in de aanbieding.

Non Nobis zette de buurtschap in zijn geheel in de etalage omdat de huidige huurder, een zorggroep die verslaafden opvangt, in 2014 vertrekt. Daardoor komen in één keer de meeste huisnummers van Hamingen vrij. Hoewel er veel belangstelling voor is, heeft zich nog geen koper gemeld.

Het dorpje blijft ook als 'totaalpakket' te koop. De prijs is inmiddels gezakt: ruim 1,1 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten