woensdag 12 juni 2013

Dwangarbeid

400 euro lager inkomen, alle big-brother-achtige plichten van de sociale dienst erbij, geen pensioenopbouw... En dit is geen uitzondering, sterker nog: ook de binnenkort ontslagen thuiszorgers zullen dit waarschijnlijk moeten doen! Mind you: inclusief de soms knellende verplichtingen, zoals nog minder inkomen als je een vriendje krijgt, elke klus die je (ook wit) doet wordt van je inkomen afgetrokken...
Lekker bezig, mensen...

Straatveger voor uitkering weer terug bij oude werk
Een 53-jarige Hagenaar die drie jaar geleden zijn baan als straatveger verloor, moet voor zijn uitkering nu hetzelfde werk doen.
Dat vertelt hij woensdag in het AD.
De man moet weer aan de slag met de bezem om zijn bijstandsuitkering te kunnen krijgen. Zelf snapt hij er niks van waarom hij nu geen contract krijgt.
"Ik doe precies hetzelfde werk, werk dat hoognodig moet worden gedaan in de stad. Dan wil ik daar ook net als voorheen naar worden betaald", vertelt hij. De uitkering die hij voor dit werk krijgt ligt 400 euro lager dan zijn oude loon.
Werkervaring
Volgens de Haagse wethouder van sociale zaken, Henk Kool van de PvdA, gaat het hier om een reintegratieproject voor werkelozen. Op deze manier moeten mensen met een uitkering werkervaring opdoen.
De 53-jarige man kan zich hier niet in vinden. "Werkervaring opdoen? Ik heb dit werk toch al jaren gedaan?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten