zaterdag 15 juni 2013

Voortuin

Misschien een stiefkindje op mijn tuinblog, maar wel het visitekaartje van mijn home sweet home: de voortuin!
Die moest overwegend geel worden. En oranje. Met eventueel wat paars. Maar helemaal consequent ben ik daar niet in geweest. Want er sloop toch nog wat rood en roze in: de (bijna bloeiende) zuurstok-hardroze roos waar zoonlief op viel tijdens onze shop-till-you-drop bij De Wilde in Zutphen, vorig jaar, En de bottelroos Geranium (oké, met oranje bottels).
Maar over het algemeen ben ik aardig geslaagd.
Ik noemde al mijn bezoek aan De Wilde, de rozenkwekerij die vroeger in Bussum zat, maar tegenwoordig in Zutphen. Ik was daar vorig jaar en heb enkele prachtige rozen gekocht, waaronder lila (“blauwe”) en paarse rozen en zelfs een… Groene!
De rozen kwamen laat in bloei dit jaar, maar eindelijk is het zover!
image
De groene roos.
image
De kortbloeiende roos Geranium, die oranje bottels geeft.
image
Een stukje voortuin.
image
image
image
Dit zou een van mijn Engelse rozen moeten zijn maar ik vind hem niet zo Engels… Gewoon een ordinaire gele roos? Dat gebeurt wel vaker, dat je niet krijgt wat op het label staat. Dat kan gebeuren als je niet bij een rozenkweker koopt, maar bij een niet gespecialiseerd  tuincentrum…  Maar ach, de kleur bevalt mij wel…!
image
Ja, mijn ene trots, de Mainzer Fastnacht of Blue Moon, van De Wilde! En wat hebben we nu geleerd? Ga voor je rozen naar een echte rozenkweker. Zoveel duurder is het niet en je krijgt waar je naar op zoek bent.
image
Zo hoort een Engelse roos eruit te zien: goed gevuld!
image
image
Rhapsody in Blue

Geen opmerkingen:

Een reactie posten