woensdag 12 juni 2013

Weer een examen-speldenprikje...!

Gestolen examens onbeschadigd teruggevonden

‘Educatieve waarde niet in geld uit te drukken’
Dertien van de vijftien examens die bij de massale kennisroof in Rotterdam waren buitgemaakt, zijn weer terecht. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De examens werden ‘in goede staat’ teruggevonden in een pand in Spijkenisse.



Onder meer de toonaangevende werken havo-Frans en vmbo-economie zijn boven water, zo liet korpschef Teun Visscher van de politie Zuid-Holland-Zuid weten. Kenners waren bang dat deze stukken vernietigd zouden zijn, omdat ze na afloop van de examenperiode onverkoopbaar waren geworden.

Staatssecretaris Dekker is opgelucht: “De educatieve waarde van deze werken is niet in geld uit te drukken. Het zou een ramp zijn als ze verloren waren gegaan.” Ook directeur Ayhan Tonca van de getroffen scholengemeenschap Ibn Ghaldoun spreekt van ‘fantastisch nieuws’. Hij hoopt de examens binnenkort terug te krijgen.

Bij de kennisroof werden in totaal vijftien eindexamens ontvreemd. De politie zoekt nog naar havo-aardrijkskunde en vwo-management en organisatie. Die twee werken zijn weliswaar minder waard dan de examens die vannacht werden teruggevonden, maar Tonca hoopt vurig ze ooit nog terug te zien. “Een onderwijskundig unieke vraag als Waarom leveren erupties van de Vesuvius zo veel gevaar op? mag niet verloren gaan voor volgende generaties.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten