zondag 30 juni 2013

Tourzege overleden Pantani in gevaar

Néé, niet het Olifantje...!!! Mijn Tourheld van vroeger!!! Die eerst amper de Pont de Normandie over kwam en later toch weer heel hoog eindigde, ra ra hoe kan dat
(ja, ik weet het, ook die stond stijf van de doping, maar hoe zit het dan met Riis, Ullrich, voorál Delgado, en vele anderen?)Tourzege overleden Pantani in gevaar
De naam van de overleden Marco Pantani wordt mogelijk geschrapt op de lijst van winnaars van de Tour de France.
Dat kondigde UCI-voorzitter Pat McQuaid zondag aan voor de start van de tweede etappe.
Op 18 juli komt de Franse senaatscommissie met een rapport over het dopinggebruik in de Ronde van Frankrijk van 1998.
Overigens wordt deze datum mogelijk verzet. Een delegatie van wielrenners pleit hiervoor omdat 18 juli tijdens de Tour de France valt.
Er zijn in de afgelopen periode verschillende oude monsters van wielrenners getest. Epo was in 1998 nog niet op te sporen. Afgelopen week lekte al uit dat Laurent Jalabert met terugwerkende kracht positief heeft getest.
Pantani won de Tour van 1998 door te profiteren van een extreem zwakke dag van Jan Ullrich in de rit naar Les Deux Alpes.
De Italiaan overleed in februari 2004 aan een overdosis cocaïne.
De lijst Tourwinnaars kent tussen 1999 en 2005 al een witte vlek doordat Lance Armstrong zijn zeven eindzeges moest inleveren na het vernietigende USADA-rapport over het dopinggebruik bij US Postal en Discovery Channel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten