maandag 14 oktober 2013

Quiet500

Tijdschrift over armoede
Komende donderdag, op Wereldarmoededag, verschijnt het magazine Quiet 500. Staatssecretaris Jette Klijnsma krijgt dan in Tilburg het eerste exemplaar van dit blad over stille armoede. 


Alle rijken uit de Quote 500 krijgen een exemplaar.

“Rijkdom erotiseert en wordt gevierd”, zeggen de makers van de Quiet 500. “Armoede wordt in stilte beleden.” Met het glossy tijdschrift willen ze laten zien wat het betekent om met bijna geen geld te moeten rondkomen. Veel mensen hebben daar namelijk geen idee van.

De redactie hoopt ook op solidariteit. Iedereen die dit jaar in de Quote 500 van rijkste Nederlanders staat, krijgt een exemplaar van het blad. Het is een moreel appèl aan de rijksten, om de armsten te helpen.

De Quiet 500 is een idee van schrijver A.H.J. Dautzenberg. Eind 2012 startte hij het project en kreeg daarbij hulp van dertig schrijvers, fotografen, tekenaars en vormgevers die zich belangeloos voor het blad inzetten.

Naast de Quiet 500 zal naar verwachting eind dit jaar de Qracht 500 verschijnen, ook een tijdschrift over armoede. Toeval? De inhoud van de bladen is wezenlijk anders. De Quiet 500  is parodie op de Quote 500, een glossy met nepadvertenties en een aantal verhalen over armoede. De journaliste die Qracht maakt, wil in haar blad 500 portretten plaatsen van mensen die met niets of weinig moeten rondkomen.

De Quiet 500 is vanaf 17 oktober voor €10 te koop via de website www.quiet500.nu. De opbrengt gaat naar armoedeprojecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten