donderdag 16 juli 2015

Tour 2015 11e etappe - Pipo, koeien!

De 11e etappe kende enkele bijzondere toeschouwers: een kudde koeien...! Dat ging nog maar net goed...:

Barguil kon ze net ontwijken, maar Dempster viel en kwam uiteindelijk nog geen halve minuut na de tijdslimiet over de finish... Gelukkig was er een foto van gemaakt en mocht hij vandaag alsnog starten.

Bora-Argon 19-renner Zakkaria Dempster mag donderdag gewoon starten in de twaalfde Touretappe, ondanks dat hij in de elfde rit te laat finishte.
Dempster kwam woensdag 45 minuten en 47 seconden na etappewinnaar Rafal Majka als laatste over de meet. Hij overschreed daarmee de tijdslimiet met 28 seconden.
De 27-jarige Australiër, die 157e staat in het algemeen klassement, barstte meteen na finish in tranen uit omdat hij dacht dat zijn Tour voorbij was. De Tourorganisatie besloot echter dat hij niet uit koers wordt genomen.
Mogelijk besloot de jury tot het geven van de nodige bonificatieseconden na het zien van een foto. Deze toonde de eenzame Dempster die vlak voor de 'bezemwagen' onderuit was gegaan na een botsing met een koe. 
Dempster mag donderdag weer aan de bak, want de dertiende etappe is opnieuw een Pyreneeënrit. Vorig jaar reed Dempster de Tour voor het eerst en werd hij 151e.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten