zondag 26 juli 2015

Tour 2015 - het is volbracht! De dames...

Gearmd reed team Sky de meet over in Parijs. Ook al waren de meningen over hem verdeeld, Froome had toch echt de Tour gewonnen, zelfs na enkele mindere dagen wegens verkoudheid.
Helaas is hij met name door het publiek schandalig behandeld. De auto's van Sky werden belaagd en Froome werd uitgejoeld, helaas ook door de Hollanders op de Alpe d'Huez. Een schande in een verder prima Toureditie!

Mollema en Gesink hebben het uitstekend gedaan, de hoogstgenoteerde renners die nog nooit een wielrenronde hebben gewonnen!

Gisteren helaas stromende regen. Voor de heren startten de dames in La Course.

SPORT
De Nederlandse wielrenner Anna van der Breggen (25) heeft La Course gewonnen, de vrouwenwedstrijd op de Champs-Élysées. Dat meldt La Course op de website. Van der Breggen, renner van Rabo-Liv, is de opvolgster van haar ploeggenoot Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van La Course won.

STROMENDE REGEN

Van der Breggen reed in de laatste kilometers van de koers in Parijs weg uit het peloton en bleef de groep in de stromende regen net voor. De Belgische Jolien D’Hoore sprintte naar de tweede plaats, de Nederlandse Amy Pieters werd derde.
Ook de Nederlanders Lucinda Brand (achtste) en Kirsten Wild (negende) eindigden bij de eerste tien.
La Course kende net als de Tour de France vele valpartijen. De Nederlandse Ellen van Dijk en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot behoorden tot de slachtoffers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten