maandag 6 juli 2015

Tour 2015 - Cancellara er ook uit...

Cancellara zesde renner die Tour verlaat na valpartij 

Fabian Cancellara moet als gevolg van de massale valpartij tijdens de derde Touretappe de koers verlaten. Hij is de zesde renner die maandag in de remmen knijpt.
De Zwitser meldt het nieuws maandagavond via Twitter. Voor Cancellara betekent het wellicht dat hij zijn laatste Touretappe ooit heeft gereden, aangezien hij overweegt om zijn carrière na dit seizoen te beëindigen.
"Ik heb net het ziekenhuis verlaten en ben enorm teleurgesteld. De Tour is voorbij. Ik heb enkele rugwervels gebroken, net als in het voorjaar", schrijft hij.
Cancellara doelt daarbij op zijn val in de E3 Prijs, een eendagskoers in Vlaanderen, in maart. Toen liep hij eenzelfde soort kwetsuur op. Volgens de Zwitser zit het zijn ploeg Trek, waarvoor ook Bauke Mollema rijdt, dit seizoen niet mee.
"De ploeg was in de wolken met de gele trui en we waren erg gemotiveerd die te verdedigen. We hebben dit seizoen al zo vaak te lijden gehad van valpartijen en blessures. Eindelijk hadden we eens een topdag en nu is de domme pech alweer terug."
http://www.nu.nl/wielrennen/4083087/cancellara-zesde-renner-tour-verlaat-valpartij.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten