zondag 23 februari 2020

Het mag wat kosten...!

Uit pure meligheid heb ik op een populaire vakantiewebsite (Vakantiediscounter) eens de duurste vakantie opgezocht voor 1 persoon en 6-10 dagen. Ik weet dat resultaten telkens kunnen wijzigen, maar deze kwam net boven:

One & Only Reethi Rah op de Kaafu-atol (Malediven), 8 dagen in september voor iets meer dan 7000 euro op basis van halfpension. Elders in het seizoen is het een paar honderd euro duurder.

De ligging is heel prettig: op het eilandje Reethi Rah (1800 bij 500 meter) met fijn, wit zand. De transfer mogen we avontuurlijk noemen: 45 minuten per speedboot of 20 minuten per watervliegtuig. Je kunt dan maar 20 kg bagage meenemen, meer bagage wordt apart vervoerd. Mocht je nou een peuter jonger dan 2 meenemen, dan hebben die géén recht op bagage en gratis zitplek onderweg, en je moet ca. U$ 6 betalen aan nationale milieubelasting!
Als je na 15:30 aankomt of voor 9 uur vertrekt, overnacht je op vliegveld Hulhule, want er mag alleen tussen 9 en 16 uur gevlogen worden. Hou ook rekening met wachttijden vanwege het beperkte aantal beschikbare watervliegtuigen.

Oh ja: een transfer is verplicht, en niet inbegrepen bij de prijs.

Mocht je nou denken: dan boek ik liever 15 dagen: dat kan. Kost rond de 13.700 euro.

Maar dan heb je ook wat. Na je transfer kom je bij een luxe hotelcomplex met 122 accomodaties, wifi en zes restaurants: "Reethi" met een Aziatische, Franse en Mediterrane keuken is gratis, tegen betaling kun je ook terecht bij "Fanditha" (Arabisch), "Rabarbaro" (Italiaans), Botanica (vis), "Tapasake" (Japans) en "Beach ClubOne" (grill). Ook zijn er twee bars, een bibliotheek, een boetiek en een kapper.
Daarnaast de nodige sport, spel en wellness met schoonheidsbehandelingen.Verder enkele zwembaden, hoewel ik liever in zee zwem.

De kamers zijn rond de 135-165 m2 en hebben een buitendouche. Behalve wifi en een kluisje (gratis) hebben ze ook badjassen, CD en DVD, telefoon, televisie, een espressomachine en een föhn. Maar, en dat is natuurlijk helemaal lekker op je relaxvakantie, er hoort ook een butler bij!

De "Water Villa" is ca. 149 m2 en is gebouwd op palen boven het water. Ook daar is een butler aanwezig.

Overigens is de minibar wel weer tegen betaling.

Het ziet er aardig uit! Maar... Als ik héél eerlijk ben, zou ik, als ik zoveel te besteden had, liever héél véél weken terug gaan naar dat eenvoudige, maar kraakschone appartement in het dorpje Kokkari op Samos. Veel leuker, mooier en gezelliger!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten