donderdag 14 mei 2020

Grote bezorgdheid in Zuid Korea

Enkele dagen geleden is bekend gemaakt dat een groep Zuid-Koreanen door een uitbraak in het nachtleven besmet is geraakt. Eén man (29) schijnt al meer dan honderd nieuwe besmettingen op zijn geweten te hebben (150, hoorde ik net op tv).  De uitgansgelegenheden in Seoul, die net open waren, gingen meteen weer dicht.

De nieuwe uitbraak begon vermoedelijk in gayclubs, waardoor de homohaat in Zuid-Korea opvlamt.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5120911/besmettingen-neemt-toe-zuid-korea-homohaat-nachtclubs-uitbraak

Terwijl het land de homo's als vuil behandelt, worden zij ook gevraagd zich te laten testen voor de veiligheid van het land. Maar men durft niet.

De clubs hebben de bezoekers vooraf gevraagd om naam en telefoonnummer, maar 2000 mensen konden ze niet bereiken omdat ze niet opnemen of het verkeerde nummer is opgegeven. De burgemeester van Seoul zegt dat men nu oprecht bang is. Inmiddels zijn tienduizenden mensen getraceerd en getest.
Zo lang er niet meer dan vijftig besmettingen per dag bijkomen en die voor het grootste deel gelinkt kunnen worden aan de nachtclubbesmettingen, wil het land nog niet verder ingrijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten