vrijdag 8 mei 2020

Knobi...

Helaas, geen festivals deze zomer. Dat betekent dus ook geen knobi, het geroosterde Turkse brood met een enorme klets zelfgemaakte knoflooksaus op basis van kwark, yoghurt en mayo, en gegarneerd met bieslook, peterselie en naar keuze tomaat, komkommer, pepertjes, hete saus, olijven (fruitjes ofwel gebakken uitjes van de toko), kortom the sky is the limit. Ik had al een recept en eerder deze maand werd op het youtubekanaal van Castlefest ook een recept gegeven. Want hoe komen we in hemelsnaam de zomer door zonder knobi?😱😭 ----------------------------- Knobi (deze heb ik getest en is uitgebreid goedgekeurd!) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Castlefest youtube Ingrediënten 2 lepels kwark 5 lepels yoghurt 3 lepels mayonaise 3-5 of meer tenen knoflook, geperst bieslook turks brood olie peterselie Garnering: Komkommer Pepertjes Olijven Tomaten Paprika Uienringen Fruitjes (gebakken uitjes van de toko) Kaas etcetera (oneindig veel mogelijkheden!) * Bereiding Meng knoflook, kwark, yoghurt en mayonaise. Snij het Turkse brood door alsof het een kadetje is en doe olie op het snijvlak. Rooster het snijvlak in een pan. Smeer het mengsel er royaal op en strooi er peterselie over. Garneren naar smaak. Dit is bijzonder populair op festivals als Castlefest! Tijdens de coronacrisis was er veel vraag naar het recept en tijdens een stream van Castlefest op Youtube in april 2020 werd dit recept gegeven. De garnering wordt in aparte schaaltjes aangeboden en men kan naar eigen smaak het met het knoflookmengsel bedekte brood garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten