zondag 26 april 2020

Coronajournaal 26 april

Morgen krijgen we een vreemde Koningsdag, die nu Woningsdag heet (wat ik maar niks vind). Vandaag is het zondag en mooi weer, de meivakantie is begonnen en mensen zijn niet meer te houden, want de winkels zijn drukker en de straten zijn voller. Over 2 weken een nieuwe corona-uitbraak?

BOA's hebben steeds meer moeite met het handhaven van de maatregelen, aldus NOS, het lijkt wel of mensen het normale leven weer op willen pakken. Vooral in winkelstraten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam was het erg druk, maar ook in parken. Er wordt actief beboet, maar in welke mate, dat verschilt per gemeente.

Den Haag
In Delft werden vanuit politieauto's oproepen gedaan om terug naar huis te gaan.

De cijfers vandaag: 66 mensen overleden, 75 ziekenhuisopnames.

Bij twee nertsfokkerijen in Beek en Donk en Milheeze is bij meerdere dieren corona vastgesteld, de dieren hadden maag-darmklachten en ademhalingsproblemen, aldus NOS.nl. Waarschijnlijk hebben medewerkers het virus verspreid. Voor zover bekend is het wereldwijd de eerste keer dat covid-19 op grotere schaal bij dieren is vastgesteld, maar het was wel bekend dat fretten, die verwant zijn met nertsen, ziek kunnen worden van het virus.
Om het bedrijf zijn wegen afgesloten voor fietsen en wandelaars, maar volgens het RIVM is er geen risico voor verspreiding onder mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten