donderdag 16 april 2020

Het tuinseizoen is weer begonnen!

Afgelopen week pelargoniums gekocht, gisteren lobelia's, begonia's en petunia's en een zak aarde. Vorige week had ik al pelargoniums gekocht. Vanmiddag heb ik een deel van de plantjes in de bakken gedaan, maar ik kom aarde tekort dus ik ga morgen of in het weekend verder. De violen staan er schitterend bij en ik heb nog nemesia en een margriet van vorig jaar! Ik heb zelfs een viool van vorige winter, wat bijzonder is want meestal kakken ze in als het warm weer wordt. Dan worden ze geel, slap en slierterig, vangen luis en zijn ten dode opgeschreven. Ik heb nog nooit eerder een viool de zomer doorgekregen!
Wel prettig dat ik de witbalans van mijn telefooncamera heel makkelijk kan instellen, waardoor ik sneller de juiste kleur te pakken krijg! Wat met bloemen nog wel eens lastig is...
In de tuin kan ik wel weer wat vaste plantjes gebruiken, e.e.a. is door de jaren heen wel afgestorven, zoals de echinacea, lupine en ridderspoor. Wat voor lang doorbloeiende, niet te hoge vaste planten zal ik daar neerzetten? Ik denk sowieso aan margrieten. Floxen, asters en anemonen heb ik al.



Deze viool is nog van vorige winter!
Deze zaaibegonia is nog klein, maar ik weet dat ze goed kunnen groeien en bijzonder sterk zijn. Een aantal van vorig jaar hebben zelfs de winter overleefd!  Bij de maartvorsten zijn ze wel wat ingevroren, maar ze lopen alweer uit, dus die mogen nog een zomer mee. In Griekenland zijn het gewoon vaste planten, heb ik gezien.
Ook de Nemesia heeft de winter overleefd en begon in maart al fanatiek de bloeien. De maartvorst heeft de bloemen wel beschadigd, maar inmiddels zijn er meer bloemen bij gekomen.
Volgens mij heb ik deze minimargriet al in 2018 gekocht!
Liefst heb ik allerlei verschillende kleuren door elkaar, maar dit soort plantjes worden steeds vaker in een tray met één kleur gekocht. Jammer, ik hou wel van bonte mengelingen!
Deze bak kan nog wel even een tijdje mee! Als de violen lelijk worden, kan ik er alsnog zomergoed in doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten