zaterdag 25 januari 2020

30-Day Song Challenge - dag 14

Zie mijn introductie op 12 januari.  Het is de bedoeling dat je elke dag een bepaald liedje noemt binnen een bepaalde context. Eigenwijs als ik ben hou ik het niet altijd bij één liedje...!

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Day 14 - a song you'd love to be played at your wedding.

Hierover kan ik kort zijn: Into My Arms van Nick Cave. De man die zijn stem kan laten donderen en bliksemen en de teksten kan uitspuwen als een vulkaan, heeft ook een andere kant. Een kant die na de dood van zijn zoon in 2015 nog veel meer naar buiten kwam toen zijn muziek bijna new age werd.
Into my arms is een ballade-met-piano. Cave doet al jaren nogal vaag over zijn geloof, maar God komt toch regelmatig terug in zijn werk. In deze song zingt hij dat hij niet gelooft in een God die ingrijpt, maar als Hij zou bestaan zou hij op zijn knieën gaan en vragen of Hij de vrouw op wie hij verliefd is geen haar zal krenken en naar Cave's armen zou leiden. 
Ook gelooft hij niet in engelen, al twijfelt hij als hij zijn liefste ziet. En dan wil hij dat de engelen over zijn liefde waken, haar pad verlichten, net als Christus in genade en liefde wandelen, en haar leiden zodat ze in zijn armen komt. 
Maar hij gelooft in de liefde, net als degene van wie hij houdt, en dat ze samen hun pad kunnen bewandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten