dinsdag 28 januari 2020

Sneeuwdag!

Het hoort heel normaal te zijn, een sneeuwdag in de winter, maar tot nu toe hebben we zelfs nog geen natte vlok gezien deze winter. Tot vanmiddag.

Groningen en Drenthe melden sneeuw!

En in een winter als die van 19/20 is dat toch echt wel een krantenbericht (zoals in het AD) waard, al is het waarschijnlijk alweer heel snel weggedooid!
Groningen Stad
Schildwolde

Januari toch écht winters: sneeuw in noorden van het land
De zeer zachte januarimaand eindigt dan toch écht winters: het sneeuwt! In de provincies Drenthe en Groningen daalden de vlokjes vanuit de hemel neer op de straten en de daken. Het is natte sneeuw, maar blijft op sommige plekken toch aardig liggen.

Het is een gezicht dat voor velen als een verassing komt in een maand die in de top 10 staat van warmste januarimaanden sinds 1901. Op Twitter werd de hashtag ‘sneeuw’ al gauw een trending topic. Een enkeling sprak gekscherend al van een ‘horrorwinter'. 

Spijtig genoeg is de sneeuwpret van korte duur. Later vanmiddag neemt de buienactiviteit gestaag af. Komende nacht is het overwegend droog, met kans op onweer. 

De sneeuwval komt enigszins onverwacht na een uiterst zachte maand. Normaal gesproken is de gemiddelde maandtemperatuur in De Bilt 3,1 graden, stelt Weerplaza. ,,De laatste dagen van de maand gaan we dat gemiddelde niet omlaag halen”, zegt meteoroloog Diana Woei. ,,Sterker nog, het wordt juist nog warmer. Het voelt bijna als lente, want we eindigen deze maand met een graad of tien, waar het eind januari normaal zo’n vijf graden is.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten