zondag 22 maart 2020

Corona-update 22 maart

* In Nederland zijn 4204 besmettingen (+573) en 179 doden (+54). Ook Flevoland kent nu een coronadode: een 57-jarige vrouw uit Lelystad, zij is tot nu toe het jongste slachtoffer.
405 Nederlanders liggen op de IC, gisteren waren het er 354. Ik hoor net op de radio dat de piek eind deze week (het is nu zondag) verwacht wordt. Er zijn ca. 600 plekken, maar men breidt uit naar duizend.

* Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie kwam vandaag op tv met microfoons die in plastic waren gewikkeld.

* Paniek in het Britse koningshuis: een medewerker is positief getest en prins Charles (71) is in dezelfde ruimte geweest als prins Albert van Monaco, die positief is getest, en is nu geïsoleerd.

* Duitsland verbiedt bijeenkomsten van drie of meer personen. Merkel is in quarantaine want haar lijfarts is besmet.

* Marokko heeft de noodtoestand uitgeroepen, de 500 gestrande mensen die met drie repatriëringsvluchten naar Nederland gebracht zouden worden, zijn geannuleerd.

* In Lombardije zijn vandaag minder sterfgevallen (360) dan gisteren (5460, totaal zijn er 3450 doden en 28370 besmettingen in Lombardije, waarvan 2590 het afgelopen etmaal werden bevestigd.

* In Zeewolde wordt geëxperimenteerd met chloroquine als mogelijk behandelmiddel. Daar is nu politiebewaking omdat er een "verdachte situatie" zou zijn.

* Ondanks maatregelingen toch drukte op o.a. de boulevard van Scheveningen. Diverse kustwegen bij o.a. Noordwijk zijn afgesloten, net als verschillende parkeerplaatsen.

* ABN AMRO verwacht dat de hypotheekrente zal gaan stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten