zondag 15 maart 2020

Lange rijen

Alle horeca moest dus om 18 uur leeg en dicht zijn, en dat werd kort daarvoor aangekondigd. Dat geldt ook voor sauna's, sexclubs en coffeeshops. Afhaal en bezorging van restaurants en snackbars mag nog wel doorgaan, ook Thuisbezorgd blijft doorgaan, maar wel contactloos (dus van tevoren betalen). Bij de coffeeshops ontstonden al gauw lange rijen waarbij de aanbevolen sociale afstand van 1,5 meter even vergeten werd:
Bron: RTV Oost

Hoe dit zal gaan? Met Italië (waar het echt dramatisch is met veel duizenden besmettingen en honderden doden en een wachtrij bij de uitvaartcentra) voor ogen word je er niet blij van. Maar een deskundige op de radio zei dat ze daar, met de complete lockdown, nog even tijd nodig hebben. De overledenen zijn voornamelijk besmet voor de maatregelen werden genomen.

Dit is een ongekende en onbekende situatie met diep ingrijpende gevolgen voor met name de economie. Grote en kleine bedrijven zullen enorm geraakt worden.

Overigens: er is een groep mensen die nog van niks weet. In Duitsland is nog Big Brother op televisie en de deelnemers weten van helemaal niets. Dat zullen ze pas merken als ze uit het huis komen: zonder publiek natuurlijk.

Ik zal de komende dagen nog wel meer schrijven over de berichten en mijn ervaringen en observaties, hoewel ik vanaf vandaag direct sociaal contact vermijd, tenzij noodzakelijk (incl. boodschappen).

En onthou: het komt zoals het komt, het gaat zoals het gaat, en al zullen er misschien ingrijpende veranderingen plaats vinden, ook dit gaat voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten