dinsdag 24 maart 2020

Egbert Tietema overleden

De rest van Nederland vraagt zich af wie dat is, maar in de gemeente Dronten (incl. Swifterbant en Biddinghuizen dus) is de naam Tietema een begrip en barst niemand in grinniken uit bij de term "Tietemaatjes". Tietema is namelijk de naam van een luxe bakkerszaak met vier filialen in de gemeente.

Egbert Tietema, nazaat van de Egbert Tietema die in 1883 een bakkerij begon in Ossenzijl, trok in 1963, toen Dronten nog een paar straten, een boel barakken en veel kale vlakten had, naar Biddinghuizen en begon in één van die houten barakken de eerste bakker van de net drooggelegde Flevopolder. De zaak werd erg populair en openden ook in Swifterbant en Dronten zelf; recentelijk kreeg Dronten een tweede filiaal. Ze zijn aan de prijs, maar het is het waard!

Egbert Tietema is vorige week op 92-jarige leeftijd overleden. Hij stond bekend als een markant persoon en was vooral in Biddinghuizen erg geliefd. Veel inwoners willen dan ook graag de uitvaart meemaken, maar dat kan niet vanwege corona. Condoleren kan online, wie de uitvaart online wil volgen kan dat doen via een audio-stream vanuit kerkcentrum De Voorhof.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten