zaterdag 28 maart 2020

Leven in coronatijden, 28 maart

Afgelopen etmaal zijn er 93 mensen gestorven aan corona, de IC-bedden zijn bijna op. De reclames op radio en tv zijn inmiddels aangepast en er wordt regelmatig gehamerd op alléén winkelen, 1,5 meter afstand houden en niet gezellig gaan kletsen tussen de schappen.

Het is best wel apart om zaterdag, midden op de dag, met je scootmobiel op volle snelheid door een winkelstraat te kunnen rijden zonder iemand te hinderen! Niet dat het volledig uitgestorven was in het centrum, er waren wel mensen. Sommigen met een mondkapje, dat zag ik nu voor het eerst. Ik zag mensen verspreid over een pleintje staan. Ze waren met elkaar in gesprek met een flinke onderlinge afstand. Ja, de coronaschrik zit er stevig in.

In de supermarkt houdt men soms onhandig maar wel steeds beter afstand van elkaar. Er staan steeds vaker flessen ontsmettingsalcohol voor de handen in de winkels. Buiten de winkels staan afgemeten aantallen mandjes of wagentjes, als die op zijn moeten de mensen op hun beurt wachten. Helaas zag ik dat mensen daar moeilijk over deden en maar niet lijken te snappen dat die maatregel is bedoeld om te voorkomen dat er teveel mensen in de winkel komen... Als je je boodschap hebt gedaan en afgerekend, worden de karretjes of mandjes ontsmet.
(tekst gaat verder onder de foto)

Wie in een scootmobiel zit wordt zonder karretje toegelaten; een mandje (zoals bij de Hema) kan bij de voeten worden gezet of aan de stokhouder worden gehangen.

Nog meer winkels hebben de deuren gesloten of aangepaste tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten